Dé reden waarom je meer chocola moet eten op je werk/school.

Gepubliceerd op 24 maart 2015 om 18:29

Drukke dag voor de boeg? Stop dan nog even een aantal chocoladepaaseitjes in je tas voordat je het huis verlaat. Ja, echt waar! Uit onderzoek blijkt namelijk dat je door het eten van chocola niet alleen gelukkiger, maar ook productiever bent. Hou ons nu nog maar eens tegen!

Loopt het water je in de mond bij dat schaaltje paaseieren? Volgens de onderzoekers van de Universiteit van Warwick kunnen we er ongegeneerd van snoepen. Het blijkt namelijk dat chocola je humeur een boost geeft en ervoor zorgt dat je 12% productiever wordt.

Gelukkige eters

Voor de studie lieten de onderzoekers ruim zevenhonderd vrijwilligers naar een comedian kijken én snoepen van snacks als chocolade. Vervolgens werden ze allemaal aan een test onderworpen waarmee de onderzoekers de productiviteit konden meten.

Wat blijkt? De mensen die genieten van een stukje chocola en de lachspieren aan het werk zetten tijdens een comedian zijn aanzienlijk gelukkiger dan de mensen die naar een neutrale video kijken en die geen chocolade eten. Daarnaast zijn deze gelukkige mensen ook actiever én werken ze 12% harder.

Conclusie: meer chocola op de werkvloer! Zet die bak met repen maar klaar.